top of page
Søg

Akupunktur behandling mod migræne

Migræne er en voldsom form for hovedpine, hvor du kan opleve symptomer som kraftig pulserende smerte, lyd- og lysfølsomhed samt kvalme. Det kan vare flere timer eller dage, hvilket påvirker ens dagligdag negativt. Mennesker med migræne kan opleve hyppige anfald, som ofte er meget udmattende og svære at behandle. Der er mange årsager til hvorfor man har migræne, det kan være på grund af genetik, hormonelle ændringer, stress, kostfaktorer og miljømæssige påvirkninger. Migræne bliver for det meste behandlet med medicin, livsstilsændringer og alternative terapier som akupunktur og massage. 

Ingen migræne er ens, og derfor kræver de en individuel tilgang baseret på de symptomer og triggere, man har. I denne blogpost fortæller jeg om min første oplevelse med akupunktur behandling mod min migræne, og hvad jeg kan gøre fremadrettet.

Første akupunktur behandling mod migræne

Jeg har lidt af migræne og spændingshovedpine det meste af mit liv, og har siden 2024 brugt migræne medicin for at kunne stoppe mine migræneanfald, men har aldrig været fan af at tage medicin generelt. Så da Yuan tilbød mig en akupunkturbehandling for min migræne, tog jeg imod tilbuddet, selvom jeg faktisk er bange for nåle. Jeg oplevede spændinger, når hun placerede nålene på bestemte punkter på mine fødder og ben, hvilket kunne mærkes hele vejen op i benene. Nålen hun placerede i min venstre tinding udløste ikke så mange spændinger, men jeg kunne mærke at det hjalp med spændingerne fra migrænen. Generelt, kunne jeg mærke at akupunkturen begyndte at lindre min migræne, dog forsvandt den ikke helt og jeg havde stadig spændinger i hovedet, nakke og skuldre. Jeg undrede mig meget over hvorfor det ikke havde fjernet det helt, da jeg forventede, at migrænen ville forsvinde med det samme efter akupunkturen, og senere på dagen blev jeg nødt til at tage medicin på grund af vedvarende smerter. Akupunktur anses for at være en lovende alternativ behandlingsmetode i den vestlige verden ifølge Yuans forskning, men mainstream-medicin som Triptan mod migræne bruges stadig mest som behandling mod migræne.Akupeng Akupunkturs forklaring

Jeg fortalte denne oplevelse til Yuan, og at jeg inderst inde havde håbet på at det bare forsvandt med det samme, så jeg ikke havde haft behov for at skulle tage medicin. Yuan forklarede mig, at det er meget individuelt, hvordan akupunktur virker på ens krop. For nogen kræver det få behandlinger og andre har brug for at blive behandlet en eller to gange om ugen i flere uger, før de ser en forbedring. Det gav mening, men så er spørgsmålet så, hvad næste skridt så er?


I sit speciale har Yuan analyseret på hvilken effekt akupunktur kan have på migræne, og i det kliniske casestudie viser det sig, at akupunktur har en positiv effekt på de fem kvinders migræne. Resultaterne af undersøgelsen viste, at efter fem akupunkturbehandlinger faldt forekomsten, varigheden og smerteniveauet af migræne med næsten 50% hos de fem kvinder, der deltog i undersøgelsen. Dog varierer resultatet fra person til person, og i dette studie testede man kun effekten ved akupunktur og ikke hvad man ellers kan gøre i kombination med akupunktur.

Når Yuan behandler folk i sin klinik, spørger hun også ind til klienternes livsstil og kost, netop for at få en dybere forståelse af, hvad der trigger ens migræne. Denne form for undersøgelse giver et bedre indblik i klienten migræne, og hvordan den behandles, både på klinikken og i klientens dagligdag.  

På Yuans akupunkturklinik kommer der ofte klienter med meget hyppige migræneanfald. Disse klienter har i gennemsnit 15 til 16 migræneanfald om måneden, ledsaget af kronisk spændingshovedpine, træthed, svaghed, søvnløshed, drømme, rastløshed osv. Set ud fra traditionel kinesisk medicin (TCM) er manglen dybde forankret hos disse klienter med kronisk migræne.


“Akupunktur behandling alene er ikke nok, især ikke for kvinder, der lider af migræne. Akupunktur behandling kombineret med livsstils- og kostændringer er ekstremt vigtigt, og det er derfor, jeg spørger mine klienter meget detaljeret om deres livsstilsvaner og kost. Jeg oplever, at nogle klienter dyrker for meget motion, mens andre har en monokost med ubalancerede næringsstoffer. Efter at jeg har behandlet dem med akupunktur og givet dem passende livsstils- og kostråd, har de fleste af mine migræne klienter opnået fremragende resultater, og mange er endda blevet helbredt”.

- Yuan PengKonklusion

Som nævnt tidligere, så er migræne forskelligt fra person til person, og derfor bør det også behandles individuelt. Jeg kan konstatere, at min migræne kræver en kombination af nogle flere akupunktur behandlinger og nogle livsstilsændringer, for at jeg kan se ændringer i hyppigheden af mine migræneanfald.

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page