top of page
AdobeStock_89033970.jpeg

Hvad er Akupunktur?

I vestlige lande anses akupunktur som en alternativ form for behandling, mens det i Kina er en integreret del af den obligatoriske lægeuddannelse. Akupunktur er den mest almindelige form for traditionel kinesisk medicin (TCM), som kan spores over 2000 år tilbage i tiden. Behandlingen indebærer, at man indfører meget tynde nåle i bestemte punkter på kroppen, for at regulere strømmen af Qi, som er den vitale livsenergi.

 

Med andre ord, så forbinder og stimulerer dette energinetværk nerver, muskler, væv, organer, celler og selve bevidstheden. Akupunktur bidrager til at øge blodgennemstrømningen, lindre smerter og fremme afslapning. Den gør det muligt for din krop, dit sind og din ånd at være i harmoni. Desuden er det stort set bivirkningsfrit med en veluddannet akupunktør.

Akupunkturens holistiske tilgang tager hele mennesket i betragtning og forstår detaljerne om dens tilstand, historie og individuelle natur, før den giver en behandling. Denne individualiserede sundhedsplejepraksis forbedrer patienternes liv på alle niveauer, især med sundhed og glæde. 

 

Akupunktur har vist sig at være effektiv til behandling af fysiske og mentale ubalancer. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler akupunktur til over 100 forskellige tilstande. 

 

At få akupunktur er en af de sundeste ting, du kan gøre for dig selv. 

Hvis du er interesseret i at lære mere om akupunktur, kan du læse Akupunktur: 9 ting, du skal vide eller kontakte os.

Vi tilbyder akupunktur i Aalborg, vores klinik er placeret i Aalborg SV

Kontakt os venligst for en gratis 15 minutters konsultation

Hvor smertefuldt er akupunktur?

Akupunkturnåle er på størrelse med et menneskehår, sammenlignet med andre typer nåle. Så de fleste mennesker synes, at behandlingen kun gør lidt ondt eller er helt smertefri. Hvis smerte er din største bekymring, så kan du være helt rolig! Det burde ikke gøre ondt. Hvis du er bange for nåle, er Tuina massage, Gua Sha, eller cupping glimrende alternativer.

Hvad er bivirkningerne ved akupunktur?

Akupunktur anses for at være en slags naturmedicin. De mest almindelige positive bivirkninger af akupunktur er bedre søvn, mere energi, mental klarhed, bedre fordøjelse og mindre stress. 

 

Mindre velkomne og almindelige bivirkninger omfatter ømhed, mindre blødning eller blå mærker, svimmelhed, træthed, intensiverede symptomer før de bliver bedre, følelsesmæssig afladning.
 

Læs mere her.

Tips, du bør kende efter akupunkturbehandling
 • Undgå kolde brusere eller bade indenfor 8 timer.

 • Drik nok vand.

 • Undgå at bruge is, som et ekstra middel til at lindre kroniske smerter. Brug varme sammen med akupunktur i stedet.

 • Lad kroppen slappe af, selvom du føler dig energisk efter behandlingen.

Hvad kan du forvente at føle under akupunkturbehandlingen?

Dette er de mest almindelige fornemmelser, som du kan føle, når du får akupunktur:

 • Indsættelse af nål: et kort prik eller en prikkende fornemmelse.

 • En mild, sløv smerte eller ømhed

 • Tunghed eller følelsesløshed

 • En let prikkende eller elektrisk følelse

 • Kløe

 • Fornemmelse af varme eller kulde
   

OBS: Akupunktur bør aldrig være skarp eller smertefuld. Hvis du føler skarphed eller svie, skal du ikke tøve med at fortælle det til din akupunktør.

Tips, du bør kende før akupunkturbehandling
 • Prøv at bære løstsiddende tøj, der giver mulighed for bevægelse.

 • Du skal ikke faste, men spise et let måltid 2 timer før behandlingen. Ellers kan du føle ubehag under behandlingen eller føle dig svimmel bagefter.

 • Undgå kaffe og alkohol i mindst 2 timer før behandlingen.

bottom of page