top of page
Søg

Behandling af høfeber med akupunktur

Der er rigtig mange der elsker når foråret endelig viser sine smukke farver, når blomster og træer springer ud, men sådan er det langt fra for alle. Mange mennesker forbinder denne årstid med hosten, røde øjne og snottede næser, da det nemlig er højsæson for høfeber.  Høfeber er en allergisk reaktion på pollen fra planter som græs, træer eller ukrudt. Når pollen kommer i kontakt med vores næse eller øjne, får man en allergisk reaktion, der giver næseflåd, nysen, kløende øjne og følelsen af overbelastning. Symptomerne er meget forskellige fra person til person, men for dem der har en slem form for høfeber, kan det påvirke deres hverdag negativt. Mennesker med høfeber kan også have symptomer som træthed, hovedpine, nedsat lugtesans og hoste.  Mennesker med meget slem høfeber kan også have risiko for at udvikle astma, især hvis de er udsat for høje niveauer af allergener.Der er mange behandlingsmuligheder mod høfeber, som f.eks. håndkøbsmedicin som antihistaminer, næsespray og meget andet. I de fleste tilfælde benytter mange allergipiller og andre former for medicin når de skal lindre deres allergi, men almindelige bivirkninger af medicin kan være meget generende, som f.eks. døsighed, søvnighed og træthed. Det påvirker i høj grad arbejde og studier. 

Hvad hvis en alternativ behandling som akupunktur, slet ikke har disse bivirkninger, og kan have en mere effektiv lindrende effekt over tid?


Akupunktur behandling mod høfeber

Akupunktur bruges til behandling af høfeber, da det hjælper med at regulere kroppens immunrespons og reducere inflammation. Dette opnås ved at stimulere specifikke akupunkturpunkter på kroppen, som hjælper med at lindre symptomer som næseflåd, nysen og kløende øjne. Akupunktur kan bidrage til  kroppens generelle helbred og immunsystem, hvilket kan mindske allergiske reaktioner over tid. Det er stadig nødvendigt at forske mere om effektiviteten af akupunktur behandlinger, men mange mennesker har fundet lindring fra høfeber gennem denne behandling.

Akupunktur benytter en holistisk tilgang til behandling af høfeber ved at undersøge både symptomer og underliggende årsager. Akupunktur kan generelt forbedre velvære, og det styrker kroppens naturlige forsvarsmekanismer mod allergener. Det er vigtigt at have en samtale med en professionel akupunktør, så der kan blive udviklet en individualiseret behandlingsplan, der er tilpasset dine specifikke behov.


Akupeng klinikkens erfaringer

I begyndelsen af maj 2023 kom en 12-årig dreng til klinikken sammen med sin mor. Drengen havde haft pollenallergi siden han gik i vuggestue, og hans symptomer var blevet værre gennem årene. Den almindelige anti allergi medicin havde ikke den store effekt på den lille dreng, så de tog en chance, og prøvede akupunktur behandling  mod høfeber. Den lille dreng elskede at spille fodbold og spillede 2 til 3 gange om ugen, men bivirkningerne af medicinen gjorde altid den lille dreng døsig på banen, og hver gang der blev slået græs løb drengens næse og hans øjne kløede. Det var første gang, drengen fik akupunktur behandling, og jeg var meget imponeret over den modenhed og det mod, han udviste. Jeg foretog en omhyggelig diagnose og akupunktur behandlingen af drengen, og en uge senere kom drengen til sin anden opfølgende aftale. Hans mor fortalte mig med glæde, at hendes søn ikke havde haft nogen symptomer på pollenallergi  hele denne uge og var slet ikke utilpas. 


Ved det tredje besøg sagde han, at det kløede lidt i øjnene, når græsset var nyslået, men at han følte ikke behov for at tage medicin. Behandlingerne fortsatte indtil slutningen af juni, og den lille dreng havde 5 besøg i alt. Hans høfeber er kommet under god kontrol. Hvert år tidligere startede hans høfeber altid i slutningen af april og fortsatte indtil slutningen af august, og han mødte ikke op på klinikken siden den femte behandling i slutningen af juni 2023. I begyndelsen af maj 2024 tog hans mor ham med på klinikken igen. Jeg troede, at hans høfeber var vendt tilbage, men til min overraskelse havde han ikke bare ingen symptomer på høfeber, han så også stærkere ud end nogensinde. Hans mor var bare bange for, at han skulle få høfeber igen, så hun tog ham med til forebyggende behandling.


Den lille dreng henviste endda en af sine venner, som havde de samme symptomer som ham. Da drengens ven kom første gang, var hans øjne meget røde og hævede, og hans næse løb. Jeg stak to nåle i hans ryg, og ventede i to minutter inden jeg tog dem ud. Derefter bad jeg ham om at lægge sig på ryggen, og gjorde klar til at stikke nålene ind foran på hans krop, og jeg opdagede, at bare to minutter havde gjort hans røde, hævede øjne helt normale igen, og de kløede ikke længere. Hans mor og jeg var chokerede over hvor god effekt behandlingen havde på ham. Selv om jeg endnu ikke har behandlet mange børn, er jeg altid imponeret over, hvor hurtigt børn reagerer på akupunkturbehandlinger.


Hvis du har et barn med høfeber, skal du sørge for at få dit barn behandlet med akupunktur så hurtigt som muligt. På grund af dit barns følsomme konstitution er resultaterne bedre, jo tidligere behandlingen finder sted.


13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentare


bottom of page