top of page

Deltagere søges til akupunkturprojekt mod menstruel migræne

 

Hvad er baggrund for undersøgelsen?

 

Menstruel migræne er en almindelig form for migræne, der rammer over 50 % af de kvindelige migrænepatienter. Anfald af menstruel migræne er generelt mere smertefulde, varer længere, er mere udsatte for tilbagefald og er vanskeligere at behandle. Det er forbundet med en betydelig nedsat funktionsevne, hvilket kan føre til nedsat livskvalitet og fravær fra arbejdet.  Hvert år koster migræne 420 mio. kr. i behandling og 1,2 mia. kr. i tabt produktion i Danmark. Den er ulidelig og meget belastende for både patienterne og samfundet.

Der findes en række undersøgelser, som viser, at akupunktur kan være en lovende behandling af menstruel migræne.

 

 

Hvad er formålet med denne undersøgelse?

 

Projektformålet er at undersøge, om klassiske akupunktur metoder Ling Gui Ba Fa har en positiv effekt ved behandling af menstruel migræne.

 

Ling Gui Ba Fa henviser til en type særlig akupunkturmetode, nemlig tidsbaseret akupunktur, som er et system til udvælgelse af akupunkturpunkter baseret på årets, månedens, dagens og timens cyklus. Det kaldes også chrono -akupunktur.

Ifølge David Twicken, behandling på det rigtige tidspunkt har en kraftig indflydelse på de vitale stoffer, hvilket kan føre til optimale behandlingsresultater. 

 

Hvad er behandlingsmetoden?

Behandlingen i denne undersøgelse anvendte kun akupunktur.

 

Hvem kan deltage i denne undersøgelse? 

Du er egnet til at deltage, hvis du lever op til følgende kriterier:

  • er mellem 18-55 år

  • diagnosticeret med menstruationsmigræne uden aura

  • har en regelmæssige menstruationscyklus (25-35 dage)

  • kender menstruationsdatoen

  • oplever mindst 1 anfald om måneden i de seneste 3 måneder, ingen behandling med andre metoder eller behandling er ophørt i mere end 2 måneder

  • er villig til at givet skriftligt informeret samtykke og er villige til at udfylde spørgeskemaer og migræne dagbog

  • har mulighed for at modtage behandling 2 gange om uge og i alt 5 gange. Start umiddelbart efter en menstruationsperiode i november eller december 2022, evt. også i januar 2023.

 

 

Du er ikke egnet til at deltage i undersøgelsen, hvis noget af følgende gælder for dig:

  • er gravid

  • har relativt alvorlige systemiske sygdomme i det kardiovaskulære, hepatiske, renale og hæmatopoietiske system

  • har planer om at skifte til ny medicin eller modtager anden relateret behandling under forskningsbehandlingen, der forstyrrer observationen

 

Hvad er de mulige fordele ved at deltage i denne undersøgelse?

 

De indsamlede data vil kunne belyse om denne behandlingsmetode er gavnlig i forhold til lindring af menstruel migræne.

Hvis det viser sig, at metoden har en positiv effekt, vil behandlingen blive udbudt i klinikken til gavn for andre, der lider af migræne.

 

 

Er der risici ved at deltage i denne undersøgelse?

Ja. Der kan være bivirkninger ved behandling med akupunktur. Eventuelle bivirkninger omfatter ømhed, mindre blødning eller blå mærker, svimmelhed, træthed. Men som regel af meget kort varighed. Læs mere om akupunktur bivirkning her.

I behandlingen af dine data og besvarelser, vil vi til enhver tid overholde GDPR og hvis data fra denne undersøgelse bliver publiceret, vil alle data være anonymiserede og ingen andre end holdet bag undersøgelse vil vide, hvem du er.

 

 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg gerne vil deltage i undersøgelsen?

 

Du skal være egnet til at deltage samt være villig til at besvare spørgeskemaerne og migræne dagbog samt møde op til de aftalte behandlinger.

 

Når du har læst dette igennem skal du hurtigst muligt svare tilbage på mail, om du gerne vil deltage. Har du spørgsmål inden du afgiver dit svar, er du meget velkommen til at sende en mail.

 

Hvad sker der med den information, jeg giver?


• De indsamlede data vil blive opbevaret sikkert på google drive og terapeutbooking, som er beskyttet med kodeord.
Når data bliver bearbejdet og skal udgives, vil data være anonymiserede og vil blive opbevaret på google drive, som er en online service, hvor det er muligt at opbevare data og dokumenter sikkert.
• Data fra undersøgelsen vil blive håndteret, opbevaret og bearbejdet sikkert og det gemmes i fem år før det bliver destrueret.

 

Hvem har gennemgået undersøgelsen?

AkupunkturAkademiet har godkendt dette projekt undersøgelse.

 

 

Jeg vil gerne deltage, hvad gør jeg nu?

Hvis du ønsker at deltage, bedes du sende en e-mailen hurtigst muligt til projekt@akupeng.dk  Du vil automatisk modtage et spørgeskema, som jeg vil bede dig udfylde online.

Skulle du have nogle spørgsmål om projektet, have behov for mere information eller er usikker på om du er egnet, så tøv ikke med at sende mig en mail projekt@akupeng.dk

 

 

 

Tak for din interesse i projekt.

De bedste hilsen,
Yuan Peng
Akupeng Akupunktur & Massage
Mail: projekt@akupeng.dk
 

bottom of page